Články

Jezděte bezpečně s AutoCare od Europ Assistance!
Article photo

Čím dál víc řidičů ví, jak je důležité mít dobrou asistenční službu. Profesionální tým Europ Assistance je zárukou rychlé a kvalitní péče.

S příchodem prázdninové sezony se silnice po celé Evropě stávají stále nebezpečnější. Tisíce lidí se vydávají na dovolené do zahraničí. Za volant usedají i mladí řidiči, kteří mají namířeno třeba na některý z velkých letních festivalů. Ať už kvůli únavě, rozjařenosti, nebo prostě nedopatřením se snadno může stát, že nevěnují provozu plnou pozornost. I když sami jezdíte vzorně, měli byste pamatovat na to, že to nemusí platit o všech účastnících provozu. Například zrovna na tuzemských silnicích je nepozornost na straně řidiče vůbec nejčastější příčinou dopravních nehod.

Své zkušenosti s tím mají operátoři asistenční služby Europ Assistance. Za minulý rok vyjeli naši dodavatelé k více než 100 tisícům asistencí a 82 tisícům odtahových případů. „Nemusí jít vždycky o dopravní nehodu. Za nepojízdné vozidlo může často i drobnější porucha. Přesto je nutné, aby se auto dalo co nejrychleji do pohybu, protože tím předejdeme vážnějším rizikům,“ vysvětluje Vladimír Juza, obchodní ředitel Europ Assistance.

Trojúhelník, vestu, volat 1224

Jak se tedy na nehodu či poruchu připravit? Nejdůležitější je zachovat chladnou hlavu. Prvním krokem, který je vždy nutné dodržet u každého nepojízdného vozu, je navléknutí reflexní vesty. Ta je zárukou viditelnosti na nepřehledných vozovkách. Poté místo nehody v dostatečné vzdálenosti vyznačte výstražným trojúhelníkem, aby okolo jedoucí vozidla mohla včas zpomalit. Nakonec opusťte vozovku a zavolejte svou asisteční službu. V případě, že máte předplacenou asistenční službu u své pojišťovny, je nejvhodnější kontaktovat linku pomoci řidičům na čísle 1224. Pokud máte asistenční kartu nebo mobilní aplikaci Europ Assistance, právě v této chvíli se bude hodit.

Operátor se vás vyptá na typ závady, pojízdnost auta a samozřejmě také na vaši přesnou polohu. Pokud byste si jí nebyli jisti, nezoufejte – Europ Assistance vás dokáže najít během několika vteřin. Jako jediná totiž využívá speciální aplikaci, která vaši polohu zjistí digitálně. Díky tomu se daří zkracovat dobu, kterou asistenční vozidlo potřebuje k dojezdu na místo nehody či poruchy. Dnes se tato doba v České republice pohybuje mezi 30–45 minutami.

A kolik vlastně takový výjezd stojí? Cena roste se vzdáleností. Když k poruše či nehodě dojde daleko mimo město nebo bude nutná těžká technika, podepíše se to na celkových nákladech. Naopak velká města mají větší množství odtahových základen, a proto bude cena nižší. Typicky po Praze se cena pohybuje od 900 Kč do 1800 Kč. S předplaceným asistenčním programem Europ Assistance má klient asistenci samozřejmě zdarma.

Jsme s vámi všude, kde nás potřebujete

Mimochodem, flotilu asistenčních vozů české Europ Assistance najdete v létě na nečekaném místě. Počátkem letní sezony začne fungovat v Chorvatsku, jedné z nejoblíbenějších českých prázdninových destinací.

Pokud tam máte autem namířeno i vy nebo se chystáte jinam do zahraničí, nezapomeňte zkontrolovat celkový stav vozidla i jeho výbavu. Je také potřeba zjistit, zda se v některých destinacích povinná výbava neliší. Například ve Francii musí obsahovat alkohol tester. Při dlouhé jízdě nepřeceňujte své síly, je vhodné dopřát si pravidelnou pauzu na odpočinek. Velké množství nehod vzniká z nesmyslného spěchání. Unavení řidiči nejsou tak ostražití a v kritických případech může dojít i k mikrospánku. Nehoda v zahraničí se přitom může pořádně prodražit. Jen pro představu, náklady na zajištění repatriace vozu ze zahraničí do České republiky se pohybují v rozmezí 27 500 až 45 000 Kč.

Asistenční program AutoCare od Europ Assistance samozřejmě pamatuje i na takové situace. Zahrnuje nadstandardní služby, jako je náhradní vozidlo, pomoc při zajištění ubytování nebo non-stop asistenční linka. Na celkový rozsah služeb se můžete podívat zde. AutoCare je možné sjednat jednorázově za 470 Kč na měsíc, roční předplatné pak vyjde na necelých 150 Kč měsíčně. Zkrátka zcela v duchu našeho hesla – vy si užívejte život a starosti nechte na nás.

Europ Assistance podporuje projekt Nebouram.cz a do motivačních cen věnuje zajímavé odměny. Soutěžte, sbírejte body a zlaťáky a vybírejte si ty správné odměny.

 

 

Přihlášení uživatele
Pouze přihlášený uživatel může hrát hru!
Přihlaste se a jeďte
Přihlásit / Registrovat
###message