Články

Aplikace Záchranka - náš nový podporovatel
Article photo

Aplikace Záchranka pomáhá v nesnázích a nově i na horách, aplikaci si můžete stáhnout i přes naši soutěžní aplikaci nebo si na webových stránkách klikněte na užitečné odkazy. Udělejte to! Je to vynikající věc a může vám pomoct zachránit život!
 

Ať už se nacházíte kdekoliv, nikdy nevíte, co se může stát. Proto je dobré mít při sobě pomocníka, který v případě nouze rychle kontaktuje zdravotnickou záchrannou službu. Není nic jednoduššího než si do mobilu stáhnout Aplikaci Záchranka, stejně jako dalších 560 000 uživatelů dotykových telefonů, kteří už Záchranku mají.

Ve chvíli, kdy budete v krizové situaci, stačí zmáčknout velké červené tlačítko. To odešle vaši GPS polohu na dispečink zdravotnické záchranné služby daného kraje a aplikace následně vytočí číslo 155. Spojíte se tak se záchranáři i telefonicky a budete jim moct popsat, co se stalo. Použitím aplikace jim rozhodně usnadníte práci – budou přesně vědět, kde se nacházíte, kdo volá, kolik máte baterie a spoustu dalšího. Což znamená, že čas jejich dojezdu k vám bude kratší, pomoc tedy přijede dřív. Za dva roky, co aplikace Záchranka funguje, už záchranná služba přijala nouzové volání od 18 000 uživatelů aplikace.

S letošní zimou se podařilo do Aplikace Záchranka integrovat i Horskou službu ČR. Takže pokud budete potřebovat zachránit na horách, aplikace to sama podle GPS signálu rozezná a jediným stiskem tlačítka přivoláte jak nejbližší záchranáře, tak horskou službu. Ti k vám, když to situace vyžaduje, mohou vyrazit společně se záchrankou.

Aplikace Záchranka ale není jen o akutním přivolání sanitky – najdete v ní i interaktivní návod na první pomoc, ve kterém se můžete přiučit to, co už jste zapomněli. Aplikace vám také v záložce „Lokátor“ ukáže nejbližší pohotovosti, lékárny, nebo automatizované externí defibrilátory.

Tip na závěr – nezapomeňte si ve své aplikaci Záchranka v sekci „Můj profil“ vyplnit informace o svém zdraví, usnadníte tak lékařům práci a případné ošetření bude zase o něco rychlejší. Více na www.zachrankaapp.cz.

Přihlášení uživatele
Pouze přihlášený uživatel může hrát hru!
Přihlaste se a jeďte
Přihlásit / Registrovat
###message