Články

VE VTEŘINĚ
Article photo

Lidé mohou přispět na vývoj aplikace Ve vteřině, která učí zachránit život

Ve_Vterine_prezentace - KLIKNI A DOZVÍŠ SE VÍC!

První pomoc je tak snadná , že ji zvládnou i děti. A přesto dokáže v život ohrožujících situacích zasáhnout pouhých pět až deset procent Evropanů .

Tristní situaci může změnit aplikace Ve vteřině , která se aktuálně uchází o přízeň podporovatelů na platformě HitHit.

Podle objemu získaných prostředků nabídne až deset autentických příběhů, v nichž se lidé naučí, jak pomoci člověku v bezvědomí, při zástavě klíčových životních funkcí či masivním krvácení. Za vývojem aplikace stojí PPživě, společnost, která se inovativním postupům při učení první pomoci věnuje již od roku 2014. Jen v loňském roce prošlo jejími kurzy pro veřejnost i firmy 3 417 hrdinů, kteří jsou nyní připravení zachránit život.

„Naše aplikace ukáže, že první pomoc není nic složitého. Stačí pár úkonů a každý z nás může zachránit život, jen musí vědět, jak na to. Náš projekt navíc propojí online a offline svět – na aplikaci naváží naše speciální zážitkové kurzy,“ říká zakladatelka projektu První pomoc živě Lucie Balarinová.

Aplikace vtáhne uživatele do děje díky nejmodernějším technologiím, jako jsou haptický a gyroskopický sensor či akcelerometr. V binárním audiu získají pocit, že se vše děje okolo nich. Součástí aplikace budou také výukové texty, testy i novinky v první pomoci. Přispět na aplikaci, která bude optimalizovaná pro zařízení Android i Apple, mohou lidé už částkou 50 Kč. S rostoucím příspěvkem stoupá i hodnota odměn: od zvýhodněného stažení aplikace přes účast na kurzu první pomoci až k šanci stát se hercem v jednom z natáčených příběhů. Ani firmy nepřijdou zkrátka, podpora jim přinese kurz první pomoci pro zaměstnance, záchranářskou show nebo přímo partnerství projektu.

 

HIT HIT - VE VTEŘINĚ

Přihlášení uživatele
Pouze přihlášený uživatel může hrát hru!
Přihlaste se a jeďte
Přihlásit / Registrovat
###message