Články

Rozhovor na rádiu Impuls!
Article photo

O soutěži Nebouram.cz se hovořilo na rádiu Impuls. S produkční projektu Šárkou Klímovou se řešily následující otázky.

 

V soutěži Nebouram.cz se věnujete hlavně tématům, které dělají řidičům v provozu problémy. Co vás osobně za volantem nejvíce trápí?

 

Já vnímám jako dva hlavní problémy vzájemnou nekomunikaci mezi řidiči. Specialitou je bohužel zapomínání, že automobily mají blinkry a že je důležité dát ostatním řidičům jasně vědět, co se chystám udělat. Tím se dá zabránit naprosto zbytečným a nebezpečným situacím a nedorozuměním. Druhým problémem je nepozornost řidičů za volantem. Užívání mobilních telefonů a navigací nám odvádí pozornost, která je zvláště teď při nepříznivém počasí, snížené viditelnosti apod. to nejdůležitější.

 

Zmínila jste nepříznivé počasí, sníženou viditelnost, na co by si měli řidiči v tomto podzimním období dávat největší pozor?

 

Tak samozřejmě je důležité mít vůz připravený na zimu, zimní výbava, zimní pneumatiky – čas přezout už byl, kontrola vozu apod. Platí pro celoroční provoz, ale teď když je brzy tma je potřeba nepodceňovat před cestou únavu a stres. Podzim přináší i více střetů se zvěří, proto je důležité, aby byl řidič za volantem v absolutní pohodě a pozornosti. A samozřejmě, a to je výzva na všechny účastníky silničního provozu, tedy i chodce, cyklisty – důležité je být viděn. Opravdu i když to není úplně módní doplněk, mají reflexní prvky své opodstatnění a stále se bohužel setkávám s jejich nevyužíváním. Tmavé oblečení, minimum reflexních prvků a neštěstí je na světě.

 

Věnujete se i přímo v soutěži Nebouram.cz těmito tématy?

 

Samozřejmě, publikujeme články na aktuální témata, v tuto chvíli se například věnujeme mlze, jak se v ní chovat, jak být vidět apod., což je velice aktuální téma. Řešíme však opakování znalostí našich soutěžících i formou otázek, ve kterých i tato témata řešíme. Soutěž Nebouram.cz může být řidičům pomocníkem i rádcem a navíc odměňuje a učí zábavnou formou. Však se podívejte na stránky www.nebouram.cz a vyzkoušejte se.

 

Přihlášení uživatele
Pouze přihlášený uživatel může hrát hru!
Přihlaste se a jeďte
Přihlásit / Registrovat
###message