Články

Anketa o nejlepší auto na trhu pohledem žen AUTO MÉHO SRDCE zná vítěze
Article photo

 

.         RANGE ROVER Evoque si získal srdce odborné poroty

·         Skleněná cena bude předána na veletrhu AUTOSHOW PRAHA v srpnu

·         Čestným partnerem ankety je Světové ženské auto roku (WWCOTY)

·         Hlasování veřejnosti DÁMSKÁ AUTOVOLENKA skončí 7. dubna

 

Internetový magazín Žena v autě vůbec poprvé uspořádal unikátní anketu o nejlepší auto roku očima žen. Celkem bylo nominováno 35 automobilových novinek. Odborná porota složená ze 13 zkušených novinářek, manažerek a osobností, které mají k autům blízko, vybrala 5 finalistů a z nich absolutního vítěze. Vítězem ankety AUTO MÉHO SRDCE 2020 je RANGE ROVER Evoque!

 

Cílem ankety AUTO MÉHO SRDCE je ocenit výrazné, nově uvedené vozy na českém trhu, které nejvíce oslovují ženské publikum. V 1. kole, jež probíhalo během listopadu, vybíraly porotkyně 5 finalistů, kteří z 35 nominovaných aut získali nejvíce bodů. Do 2. kola tak postoupil LEXUS UX, MINI Cooper SE, RANGE ROVER EVOQUE, ŠKODA KAMIQ a VOLVO S60. Od ledna do března si všechny porotkyně vyzkoušely 5 novinek, které se utkaly o celkové vítězství. Hodnotily je podle 7 kritérií (praktičnost, design, jízdní vlastnosti, prostornost, bezpečnost, technologie a vstřícnost k dětem) na stupnici od 1 do 5.

 

Vítězem 1. ročníku AUTO MÉHO SRDCE s největším počtem jedniček se stalo SUV RANGE ROVER EVOQUE. „Range Rover Evoque definuje segment prémiových kompaktních SUV. Zároveň propojuje design, nejmodernější technologie a schopnosti nejen v terénu, ale i ve městě,“ říká Dieter Platzer, PR ředitel Jaguar Land Rover Rakousko/Česká republika. „Velmi si vážíme toho, že se stal jedničkou volby porotkyň soutěže Auto mého srdce, která měla velmi tvrdá měřítka na všechny vozy. Děkujeme moc za hlasy,“ doplňuje k ocenění Dieter Platzer.

 

Členkou 13členné odborné poroty byla například moderátorka Tereza Tobiášová, zpěvačka Bára Vaculíková nebo podnikatelka Eva Čejková Vašková. Další porotkyně a motoristická novinářka Veronika Petrů o vítězném autě řekla: „Evoque mě zaujal už ve své 1. generaci a jsem vážně nadšená z evolučního posunu u novinky, která je nejen designově krásná, ale i praktická a plná užitečných řidičských pomocníků, jako je Clearsight Ground View nebo kamera ve zpětném zrcátku. Tvrdší nastavení podvozku je ku prospěchu jízdních vlastností.“

Na druhém místě v hodnocení odborné poroty skončil plug in hybrid Volvo S60 a jako třetí se umístila ŠKODA Kamiq, první crossover domácí automobilky. Čtvrtou příčku zaujal hybridní crossover Lexus UX, pátou čistě elektrický vůz do města MINI Cooper SE.

 

Všech pět finalistů ankety bude pro veřejnost vystaveno na stánku Žena v autě.cz v rámci doprovodného programu pro ženy na veletrhu AUTOSHOW PRAHA. Veletrh AUTOSHOW PRAHA se uskuteční v náhradním termínu 28.–30. 8. 2020, a to ve spojení s akcí ESCAPE6 PRAGUE CAR FESTIVAL v PVA EXPO Praha-Letňany. Během slavnostního večera zde bude oficiálně předána zástupcům značky Jaguar Land Rover vítězná cena AUTO MÉHO SRDCE, navržená českými designéry.

Dvojici českých designérů Markétě Rádkové a Tomáši Saranovi se podařilo propojit emotivní pohled žen na auta s chladným a technickým světem automotive. Skleněné tělo, které je základem návrhu, odkazuje na křehkost, jemnost a zároveň zdobnost. Kov jako chladný prvek, reprezentující svět automobilů, je ztělesněným kontrastem k emocím, které hrají roli při finálním výběru vozu. Prstenec představuje čestné místo, na němž bude vyryto jméno vítěze ankety.

Partnerem ankety je Světové ženské auto roku

Inspirací pro anketu AUTO MÉHO SRDCE je mezinárodní anketa Světové ženské auto roku (The Women World Car of the Year). Organizátorka ankety Sabina Kvášová dodává: „Jsem velmi ráda, že mezinárodní anketu naše akce zaujala do té míry, že nad ní převzala záštitu. Naším společným cílem totiž není volit nejlepší auto pro ženy, nýbrž vzbudit jejich pozornost. Ženy se totiž dívají na auta jiným pohledem a vzhledem k tomu, že je počet řidiček srovnatelný s muži-řidiči, je dobře mít anketu, která ženský pohled reflektuje.“

 

Přidružená anketa: hlasování veřejnosti DÁMSKÁ AUTOVOLENKA

Na webu ankety od 1. listopadu až do 7. dubna probíhá hlasování o nejlepší auto z ženského úhlu pohledu DÁMSKÁ AUTOVOLENKA https://automehosrdce.cz/hlasovani-verejnosti/. Motivací této ankety je zjistit, který model si získal srdce českých řidiček. Nominováno je 35 autonovinek, mezi nimiž může veřejnost vybírat favorita a odeslat svůj hlas. K dnešnímu datu se DÁMSKÉ AUTOVOLENKY zúčastnilo přes 2500 hlasujících.

Přihlášení uživatele
Pouze přihlášený uživatel může hrát hru!
Přihlaste se a jeďte
Přihlásit / Registrovat
###message