Články

Agresivita zabíjí - kampaň České asociace pojišťoven - Tvař se, že ti každej dluží!
Article photo

Z dat České asociace pojišťoven vyplývá, že přiblížně každý pátý majitel vozu ve věku 18 let způsobí dopravní nehodu. U řidičů do 24 let je riziko že způsobí nehodu téměř 2,5 krát vyšší než je průměrná nehodovost v ČR. Příčin dopravních nehod je celá řada a nadměrná agresivita je bezpochyby jednou z nich.
Nedomýšlení následků dělá z mladých řidičů mladé zabijáky

Jak ukázal průzkum, k agresivitě se nechá během jízdy vyprovokovat 82 procent řidičů do 29 let. Vadí jim cyklisté, pomalejší řidiči a bezdůvodná jízda ostatních v rychlém pruhu. Řada se jich ale přiznala i k vlastním prohřeškům. Přes 80 procent si jich občas nedělá starosti s maximální povolenou rychlostí, 60 procent se jich někdy záměrně tlačí na auto před sebou a polovina se přiznala i k předjíždění na poslední chvíli. Každý šestý dokonce zrychlí, jakmile se je někdo snaží předjet.
 

O kampani Agresivita zabíjí

Kampaň Agresivita zabíjí byla spuštěna 17. září 2020. Staví zejména na emotivních televizních a rádiových spotech popisujících konkrétní nebezpečné situace způsobené agresivními řidiči, které mají fatální následky, a to nejen pro samotné účastníky dopravních nehod, ale i pro jejich blízké. Spoty, které můžete najít zde, doplňuje i bannerová reklama a tištěná inzerce. Na webu www.agresivitazabiji.cz lze také vyzkušet své řidičcké vlastnosti pomocí testu agresivity, který ČAP připravila ve spolupráci s dopravními psychology. Veškeré aktivity v rámci kampaně jsou financovány z Fondu zábrany škod.
 

Podívejte se na jeden ze spotů a NENECHTE SE VYPROVOKOVAT!

Přihlášení uživatele
Pouze přihlášený uživatel může hrát hru!
Přihlaste se a jeďte
Přihlásit / Registrovat
###message